Müteahhitler Birliği’nden Mağusa Bölgesi’ndeki Sorunların Çözümüne Yönelik Büyük Adım


Mağusa Bölgesi’ndeki sıkıntıların ele alındığı toplantıda, tespit edilen sorunlara çözümler üretilmesi amacıyla çalışmalar yapması için “Mağusa Komitesi” kurulmasına karar verildi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, inşaat sektörünün ve Birlik üyelerinin sorunlarını tespit ederek çözümler üretmek amacıyla bölgesel üye toplantıları gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, geçen ay Girne Bölgesi üyeleri ile buluşan Birlik Yöneticileri, geçtiğimiz gün de Mağusa Bölgesi üyeleri ile bir araya geldi. Mağusa Bölgesi’ndeki sıkıntıların ele alındığı toplantıda, tespit edilen sorunlara çözümler üretilmesi amacıyla çalışmalar yapması için bir de “Mağusa Komitesi” kurulmasına karar verildi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin (KTİMB), inşaat sektörünün ve Birlik üyelerinin sorunlarını tespit ederek çözümler üretmek amacıyla başlattığı bölgesel üye toplantıları çerçevesinde, Mağusalı müteahhitlerle bir araya gelindi.

MAĞUSA’NIN KALKINMASININ ÖNÜNDEKİ ENGELLER MASAYA YATIRILDI

Birlik üyesi Mağusalı müteahhitlerin sorun ve önerilerinin dinlendiği ve bölgenin kalkınmasının önündeki engellerin konuşulduğu toplantıda imar planları, yapı denetimi, kayıt dışı müteahhitlik, Kapalı Maraş konusu, askeri Bölgeler ve üniversite yurtları  konularında değerlendirmelerde bulunuldu, Birliğin projeleri ve hedefleri hakkında ele alındı.

Toplantıda, yapı denetiminin Mağusa Bölgesi’nde uygulamaya geçmesinin kayıt dışı müteahhitliğin önüne geçilebilmesi açısından önemine vurgu yapılırken, Kapalı Maraş’ın ve Mağusa Sahili’nin büyük bir kısmını tutan Askeri Bölgeler’in ekonomiyi olumsuz etkilediği tespitinde bulunuldu.

BÖLGENİN SORUNLARI İRDELENDİ; MAĞUSA KOMİTESİ KURULDU

Toplantıda, tespit edilen sorunlara çözümler üretilmesi amacıyla çalışmalar yapması için oluşturulan “Mağusa Komitesi” ise çalışmalarına hızla başladı.