Doğaya Dönüşte Rustik Dekorasyonun Yeri

Artık ev ya da işyeri dekorasyonlarında daha doğal köşeler göze çarpıyor. Doğal, doğa ile iç içe anlamına gelen rustik dekorasyon aslında biz farkında olmadan kendini hazırlıyor. Ancak evlerinde daha doğal esintiler bulundurmak isteyenler, dekorasyonunu bilinçli hazırlamak istiyor. İşte rustik dekorasyon hazırlamak için birkaç ipucu.

Işıklandırmadan Başlayın

Eğer rustik bir dekorasyon oluşturmak istiyorsanız, öncelikle ışıklandırmalardan başlamalısınız. Örneğin sarkıt ve bol ışıltılı ışıklandırma sistemlerinin rustik dekorasyonda yeri yoktur. Bunun yerine sarkıtlar, iplerden ve odunlardan oluşturulan ışıklandırma sistemleri ve genellikle armut lambalar kullanılır. Çünkü rustik dekorasyon fikri doğal ürünlerden oluşmalıdır ki bu ürünlerin arasında plastik ve işlenmiş taş bulunmaz.

Duvar Kâğıdı Kullanmaktan Çekinmeyin

Rustik dekorasyon örneklerinde, duvarların ahşaptan oluştuğunu görmek mümkün. Ancak her zaman bu yapılamayabilir. Örneğin şehir yaşantısındaki apartmanların duvarlarını kırıp yeniden ahşapla inşa etmenin mümkünolduğunu söyleyemeyiz. Bu sırada yardımıza duvar kâğıtları koşuyor. Ancak plastik içerikli ve parlak duvar kâğıtları hemen kendilerini ele vereceklerdir. Bunun yerine daha doğal görünümü olan, mümkünse 3 boyutlu duvar kâğıtları kullanılmalıdır, ayrıca tüm duvarlara duvar kâğıdı uygulamak boğucu bir havaya da neden olabilir. Bunun yerine birkaç duvara uygulayarak daha doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Mobilya Seçimine Dikkat Edin

Ortamı rustik ayrıntılar ile bezediniz ancak mobilyalarınızı hayli spor ve hareketli aldıysanız bir yerlerde hata yaptığınızı fark etmeniz geç olmayacaktır. Bunun yerine ahşap ayaklı, retro ve eskitme mobilyalar tercih edilmelidir, bu mobilyalar rustik dekorasyon dendiğinde temeli oluşturur. Hatta mümkünse renkleri yeşil, sarı, turuncu ve kahve gibi doğayla bütünleşmiş renkleri kullanabilirsiniz. Mobilyalara uygun birkaç duvar aksesuarını da es geçmemekte fayda bulunuyor. Örneğin hayvan içerikli tablolar, değirmen ayakları ya da hayvan heykelleri duvarlar için harika rustik aksesuarlar olacaktır.