Eşyalı mı Eşyasız mı

Kiralık bir ev aramak ne kadar zor ise nasıl bir ev aradığınıza karar vermek de o kadar zordur aslında. Acaba eşyalı mı olmalı, yoksa eşyasız bir ev bulup kendiniz mi döşemelisiniz diye düşündüğünüz çok olmuştur eminiz ki.

Elbette kiralık ev arayanların birçoğunun tercihi eşyalı evden yana olmaktadır. Buna rağmen eşyalı evin avantajlarının yanında dezavantajları da bulunabilmektedir.

Hal böyleyken biz de sizler için faydalı olabileceğine inandığımız bir yazı hazırladık. Kararınızı vermeden önce, eşyalı ve eşyasız evin eksilerini / artılarını bir araya getirdiğimiz yazımızı okumanızı öneririz.

Eşyalı Evin Avantajları ve Dezavantajları

Eğer kendinize ait mobilyalarınız bulunmuyorsa mobilyası, özellikle de beyaz eşyaları, olan bir ev kiralamak maddi açıdan size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Birçok masraftan kaçınmanızı sağlayacak olan bu tercihinizi yaparken dikkat etmeniz gereken şey ise eşyaların temiz ve bakımlı olması elbette.

Eşyalı evin en önemli avantajının, tüm eşyalarınızı taşıması için, nakliyeci bulmanıza gerek kalmayacak olmasını söyleyebiliriz elbette. Ayrıca yeni evinize taşınmanızın oldukça hızlı olacağını da göz önünde bulundurarak eşyalı evin avantajlarına bir artı daha ekleyebilirsiniz.

Avantajlarının yanında elbette dezavantajları da bulunmakta tabi. Eşyalı evlerin en büyük dezavantajının, sözleşme bitiminde eşyalarda herhangi bir zarar olduğu takdirde, depozitodan kesilecek olması olsa gerek. Bunu dikkate alıp eşyalı bir ev kiraladınız ise, eşyalara zarar vermemeye özen göstermenizi öneririz.

Eşyasız Evin Avantajları ve Dezavantajları

Eşyasız kiralanan evlerde genel olarak depozito talep edilmemektedir. Böylece depozito için ayırdığınız ödemeyi eviniz için gerekli olan eşyaları satın almak için kullanabilirsiniz.

Tamamen kendi zevkinize göre evinizi döşeyecek olmanız ise eşyasız evin en büyük avantajlarından olsa gerek. Zevkinize göre mobilyalar, dilediğiniz marka beyaz eşyalar seçerek eviniz ile aranızda büyük bir bağ kuracağınızdan emin olabilirsiniz.

Eşyasız ev kiralamanın bir diğer avantajı ise, başka bir eve taşınma halinde tüm eşyaları götürebilmeniz olacaktır.

Ayrıca eve hasar vermediğiniz takdirde depozito kesintisinin olmayacak olması eşyasız ev için oldukça büyük bir artı olsa gerek.

Eşyasız ev kiralamanın dezavantajı olarak söylenebilecek tek şey ise nakliye ve yerleşme süreci olsa gerek.

Ne dersiniz tercihinizi eşyalı bir evden yana kullanmak mı, yoksa eşyasız bir ev kiralamak mı sizin için daha uygun? Dilerseniz sitemizdeki tüm eşyalı ve eşyasız kiralık ilanları inceleyerek kararınızı daha kolay bir şekilde verebilirsiniz.