Evini Satışa Sunanlar Tarafından Bilinmesi Gerekenler

Herkes için ev kelimesinin anlamı farklıdır. Kimi evini sadece yatacak yer olarak görürken, kimi ise mutlu veya mutsuz her anında olmak istediği yer, sıcak bir yuva olarak görmektedir.

Gün gelir acı, tatlı anılar biriktirdiğiniz evinizden ayrılık vakti gelir. En az evinizi satma kararı almak kadar, evin satışını gerçekleştirmek de zordur. Bu süreci hızlandırmak adına bilinmesi gereken bazı tüyoları sizler için değerlendirdik.

Duvarları Boyatın

Her alıcı yeni taşınacağı evin duvarlarını, evi temizlemek adına, yeniden boyatmak ister. Ancak, evinizi satışa sunmadan önce duvarlarını beyaz veya krem tonlarında ferah bir renge boyatıp, eviniz ile ilgilenen alıcıların dikkatlerini çekebilir ve evinizi beğenme olasılıklarını arttırabilirsiniz.

Doğru Zamanlamayı Bulun

Ev satımı için doğru zamanlamayı bulabilmek de oldukça önemlidir. Bildiğiniz gibi özellikle okulların açılma döneminde ülkemize gelen yabancı öğrencilerin birçoğu kiralık daire arıyor olsa bile, aralarında satılık ev arayanlar da bulunmaktadır. Aileler ise genellikle ev satın alımı için daha uygun fiyatlı olabileceği açısından sezon ortasını seçmektedir. Hedef kitlenizi belirleyin ve evinizi satılığa çıkartmak için evinizin muhtemel alıcısına uygun bir zamanlama seçin.

Doğru Emlak Danışmanı ile Çalışın

Elbette herkesin çevresinde tanıdığı en az bir emlak danışmanı bulunmaktadır. Ancak, konu iş olunca evinizi satmanıza yardımcı olması için doğru kişiyi belirlemeniz gerekmektedir. Sırf amcanızın komşusu veya en yakın arkadaşınızın eşi olduğu için işinde başarılı olmadığını düşündüğünüz danışmanlara evinizi emanet etmek, özellikle de satış için acele edenler için pek doğru bir karar olmayacaktır.

Kaliteli Fotoğraf Kullanın

Eğer evinizi herhangi bir emlak portalında paylaşıyorsanız, en büyük hatalardan biri de hiç kuşkusuz emlak için fotoğraf çekiminde yapılmaktadır. Fotoğraf çekimini yaparken dikkat etmeniz gerekenlerden en önemlisi, evin düzenli ve temiz olmasına özen göstermektir. Aynı zamanda ilanınızı yayınlarken kullanacağınız yüksek ve kaliteli çözünürlükteki görseller, ev arayışında olan ziyaretçilerin ilgisini daha çok çekecektir. İmkanınız varsa profesyonel bir fotoğrafçı ile bile çalışabilirsiniz.

Evinizin Temiz ve Bakımlı Olmasına Özen Gösterin

Temiz ve tadilat sorunu gerektirmeyen bir ev alıcının ilgisini her zaman çekmektedir. Evinizi satılığa çıkartmadan önce gerekli tadilatları yaptırabilir, alıcı evi görmeye gelmeden önce evinizi tertipleyip temizleyebilirsiniz. Dağınık bir eve girecek olan bir alıcının gerekli incelemeyi yapamayıp, eviniz ile ilgilenmemesini göz ardı etmemeniz gerekir.

Sosyal Medyayı Kullanın

Evinizi gerek bir emlak danışmanı aracılığı ile satışa çıkarmış olun, gerekse kendiniz satacak olun her halükarda sosyal medya üzerinden ilanınızı paylaşarak takipçilerinize ulaşabilirsiniz. Bu durum, ilanınızın daha çok kişi tarafından görülmesini sağlayacaktır.

101evler.com’da İlan Verin

101evler aylık 100.000’den fazla ziyaretçisi ile Kuzey Kıbrıs’ın en popüler emlak seri ilan platformudur. Sitemizde ilan vererek evinizi satışa çıkarabilir, satış kanallarınızı arttırabilirsiniz. Detaylı bilgi için iletişim numaramızı arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Evinizi satışa sunmadan önce izlemeniz gereken adımlar elbette saydıklarımız ile sınırlı değil. Ancak bu adımları izlediğiniz takdirde evinizin kısa bir süre içerisinde satılma ihtimalinin oldukça yüksek olacağını bilmeniz gerekir.

Kullanılan ev görselleri Leymosun Park projesine aittir.

Şimdiden bol şans!