Evlerimizde Ofis Ortamı Nasıl Yaratırız

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını dolayısı ile birçok özel firmanın evden çalışmaya geçtiğini söyleyebiliriz.

Ofis ortamında çalışmaya alışmış kişiler için evlerimizin rahatlığı bu durumu zorlaştırıyor olsada, vereceğimiz birkaç tüyo ile bunu kolaylaştırmanız mümkün.

1. Güne Erken Başlayın

Evden çalışmanın birinci kuralı alarmı kurup işe gittiğimiz günlerde olduğu gibi erken kalkmaktır. Birçok home office çalışanının bu durumla başa çıkamamasının en önemli sebebinin bunu uygula(ya)mıyor oluşudur.

Yapmanız gereken şey, aynen işe gidiyormuş gibi erken kalkıp, pijamalarınızı çıkarıp yepyeni bir güne başlamak olacaktır.

2. Sosyal Medyadan Uzak Durun

Sosyal medyanın, özellikle de böyle zamanlarda, gelişmeleri takip etmek için büyük bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz elbette. Ancak bağımlılık da yarattığını eklememiz gerekir.

Gün içerisinde sosyal medyaya (mümkün oldukça) az girerek hem yayınlanan haberler ile psikolojinizi bozmamış, hem de çalışma saatlerinizi boşa harcamamış olursunuz .

3. Ofis Arkadaşlarınız ile Konuşun

Evde olduğunuz bu süreçte ofis arkadaşlarınız ile görüntülü konuşmalar ve grup mesajlaşmaları yaparak tamamladığınız işlerinizi paylaşabilirsiniz. Ayrıca firmanızın online olarak çalıştığını müşterilerinize duyurabilirsiniz.

4. Masada Çalışmaya Dikkat Edin

Home ofis çalışanlarının dikkat etmedikleri bir diğer detay ise yataktan veya koltukta çalışıyor olmalarıdır.

Böyle bir dönemde elbette çalışma saatlerinizin tümünü masada geçirmeniz mümkün olmayacaktır. Ancak çalıştığınız saatleri masada geçirerek işinize daha çok konsantre olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Ayrıca sandalye üzerinde oturarak sırtınızı desteklemiş ve eğik duruşların önüne geçmiş olursunuz.

5. Spor Yapın

Evlerimizden çıkmadığımız bu süreçte hepimizin oldukça hareketsiz olduğunu söylememiz yanlış olmayacaktır. Bunun önüne geçmek için küçük egzersizler ile güne başlamanız gerek vücut, gerek ruh sağlığınız açısından büyük bir avantaj olacaktır.

İnternetten ücretsiz yoga, pilates, egzersiz hareketleri bulabilir, günün en azından 20 dakikasını buna ayırabilirsiniz. Kim bilir belki bu süreçte yeni bir alışkanlık edinir ve hayatlarımız eskisine dönünce de bu uygulamaya devam edebilirsiniz.

6. Müzik Dinleyin

Her zaman söylenilen ve de hiç değişmeyen birşey varsa o da müzik dinlemenin insana iyi geldiğidir.

Elbette müzik ile çalışamayanlar vardır, ancak siz günün her anı müziğe ihtiyaç duyanlardansanız fonda hafif bir müzik sizi hem rahatlatacak, hem de keyfinizi yerine getirecektir.

7. Pozitif Olun

Hepimizin büyük bir belirsizlik içerisinde olduğunu söylememiz mümkün. Bu süreç nereye gidiyor, hayatlarımız ne zaman normale dönecek, daha kaç kişi hayatını kaybedecek gibi birçok soru var akıllarımızda. Elbette bu süreçte bitecek.

Yapmamız gereken acil olmadığı sürece evlerimizden çıkmamak ve mümkün olduğunca enerjimizi yüksek tutup, sıkıldığımızdan şikayet etmek yerine evlerimizin keyfini çıkarmak olacaktır.

Birçok insanın hala çalışıyor olduğunu düşünüp özellikle de sağlık çalışanlarının ne kadar zor bir süreçten geçiyor olduğunu düşünerek belki biraz da olsun evde kalanlar olarak içimizi rahatlatabiliriz.

One thought on “Evlerimizde Ofis Ortamı Nasıl Yaratırız

Comments are closed.