Evlerinizin Havasını Değiştirecek Küçük Dekorasyon Önerileri

2020 yılının büyük bir kısmını evlerimizde geçirdiğimizi ve bu gidişle bir süre daha evlerimizin keyfini çıkaracağımızı düşünecek olursak, ufak çaplı dekorasyon fikirleri edinmek sizce de hoş olmaz mıydı? Cevabınız evet ise, evinizi güzelleştirecek ve de bütçenizi sarsmayacak olan 3 pratik dekorasyon önerisi ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

1. Mumluk

Eminiz ki hepinizin evlerinizde bir yerlerde sakladığınız ve uzun süredir kullanmadığınız bardak veya kavanozlar bulunmaktadır. Bunları uzun süredir çöpe atıp değerlendirmek arasında kararsız kaldıysanız, o halde tatlı mı tatlı mumluklar yapmak için kolları sıvamanın vakti geldi demektir. Hele doğada yürüyüşleri de sevenlerdenseniz sizin için harika bir mumluk tasarımı bulduk.

Topladığınız 20-30 adet çalı çırpıyı sıcak silikon tabancası (yoksa güçlü bir yapıştırıcı) ile kavanoz veya bardaklara yapıştırarak oldukça doğal görünümlü mumluklar elde edebilirsiniz. Sizce de basit ve şahane değil mi?

2. Dekoratif Toplar

Halat ipi, tutkal ve bir balon ve de biraz hayal gücü ile ev dekorasyonunda yepyeni bir trend yakalamanız mümkün. Öncelikle ipi, şişirdiğiniz bir balonun üzerine karışık bir şekilde yapıştırın. Bir gün kadar kurumasını bekledikten sonra balonu bir iğne yardımı ile patlatın. Son olarak, topun içerisinden balonu alın. İşte bu kadar.

Gerisi tamamen hayal gücünüze kalmış. Dilerseniz tavana misina kullanarak asabilir, dilerseniz salonunuzun bir köşesine birkaç tane yan yana yerleştirebilirsiniz. İşi daha da geliştirmek isterseniz, içerisini dilediğinizce ışıklandırabilirsiniz.

3. Şarap Mantarları ile Harikalar

Eğer düzenli bir şekilde alkol tüketiyorsanız ve seçiminiz özellikle şaraptan yana ise, bundan sonra şarap mantarlarını atmak yerine değerlendirmek için saklayabilirsiniz. Peki bu sırada saklamış olduğunuz mantarları da değerlendirmek istemez misiniz? Neden olmasın dediğinizi duyar gibiyiz. O halde biriktirme aşamasında bir cam fanus, kalın bir çerçeve veya küçük bir akvaryum içerisinde mantarları saklayabilirsiniz. Bunu da salonunuzda veya mutfağınızda muhafaza edebilirsiniz. Sonrasında ise, bolca biriken şarap mantarları ile sehpa, bardak altlığı, banyo halısı, çerçeve vs. gibi birçok dekoratif ürün yapabilirsiniz.