‘Günlük Kiralık’ Kategorisinde Ev Paylaşmak İçin 6 Neden

Boş bir evi uzun vadeli kiralamak mı, yoksa günlük/haftalık olarak kiralamak mı daha uygundur? Bu konu ile ilgili yapılan birçok araştırma ev sahiplerinin aklını oldukça karıştırıyor diyebiliriz. Peki sizce hangi yol denenmeli? Dilerseniz bu yazımızı okuyup kararı kendiniz verebilirsiniz.

  • 1. Daha Yüksek Gelir

Aylık veye yıllık kiralanan evlere oranla, günlük kiralık evlerde daha çok kira geliri elde edildiği hiç kuşkusuz herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Dilerseniz bir fiyat belirleyip 101tatil.com’da ücretsiz emlak paylaşımı yapabilir ve sonucu kendiniz değerlendirebilirsiniz.


  • 2. Daha Az Yıpranması

Günlük kiralık evlerin belki de en büyük avantajı, uzun vadede kiralanmış olan evlerinize oranla daha az yıpranıp daha az kullanılıyor olmasıdır. Günlük kiralamış olduğunuz evinizden misafirleriniz ayrılmadan önce kontrolünü yapabilirsiniz. Herhangi bir hasar gözlemlediğiniz takdirde misafirden depozitoyu (talep ettiyseniz) geri alabilir ve evinizdeki hasarları tamir ettirebilirsiniz. Ayrıca eviniz tüm ay dolu olmayacağı için daha az yıpranıyor olmasını göz önünde bulundurmanızı öneririz.


  • 3. Boş Olduğu Zamanları Değerlendirin

Bir önceki maddede de belirttiğimiz gibi eviniz belli dönemlerde boş olup kullanılmayacaktır. Eğer şehirden uzakta bir eviniz/daireniz varsa hafta sonu kaçamağına ne dersiniz?


  • 4. Sosyalleşmek için Birebir

Avrupa’da evlerini günlük olarak kiralayan ev sahiplerinin yılda kaç turist ile tanışıp arkadaş olduğunu biliyor muydunuz? Sizi tercih edip evinizde konaklayan misafirleriniz ile güzel bir arkadaşlık kurabilir, belki de onların yaşadığı şehire gitttiğinizde nerede konaklamanız gerektiği ile ilgili onlardan fikir alabilirsiniz.


  • 5. Dilediğiniz Zaman Kararınızı Değiştirebilirsiniz

Uzun vadede kiraya verdiğiniz evinizdeki kiracılarınız ile anlaşamadığınız takdirde sözleşme bitiminden önce yollarınızı ayırmanın ne kadar zor olabileceğini söylememize gerek yok. Ancak konu günlük kiralamalara gelince durum değişiyor. Baktınız gördünüz ki bu iş size göre değil, hemen vazgeçip evinizi uzun süreli kiralığa çevirebilirsiniz.


  • 6. Daha Fazla Mülk Sahibi Olabilirsiniz

Belki biraz uğraşmalı, belki daha yorucu olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak günlük kiralamalardan elde edeceğiniz gelir ile kısa sürede peşinat biriktirebilir ve yeni bir daire için kolları sıvayabilirsiniz. Emin olun her iki emlaktan elde ettikleriniz ile yeni dairenizin borcunu hafifletebilir, şanslıysanız tamamen kapatabilirsiniz.

Evinizi günlük/haftalık kiralamanın olumlu yanları olduğu gibi elbette olumsuz yanları da vardır. Ancak biz her zaman bardağın dolu tarafına bakanlardan olduk. Siz ne düşünürsünüz? Sizce de bir şans vermeye değmez mi?