Marilyn Monroe’nun Evi 2.7 Milyon Dolara Satıldı

Özellikle 1950’li yıllara damgasını vuran ve çok genç yaşta hayata veda eden oyuncu, aynı zamanda bir moda ikonu olan Marilyn Monroe’nun birlikte oldukları dönemde beyzbolcu Joe DiMaggio ile yaşadığı Holywood Hills’teki evi 2.7 milyon dolara yeni sahiplerine satıldı.

Evin satışını gerçekleştiren emlak danışmanı evin eski sahiplerinin, evi 2018 Temmuz ayında alıp 5 ay sonra aldıkları fiyatın üzerinde bir fiyat biçerek satışa sunduklarını ve bu sayede yaklaşık yarım milyon dolar kazanç elde ettiklerini söyledi. Ayrıca evin yeni sahipleri olan genç çiftin Marilyn Monroe ve Joe DiMaggio ile benzediklerini vurguladı.

Tarihin en romantik ilişkileri arasında yer alan Monroe ve Dimaggio çiftinin bir zamanlar yuvası olan ve 1938 yılında inşa edilen ev, Runyon Kanyon Parkı manzarası ile adeta büyülüyor. Aynı zamanda 1920’li yılları anımsatan mimarisi ile dikkat çeken evin 4 yatak odası ve 4 banyosu bulunmakta.

2015 yılında açık artırmaya çıkan iptal edilmiş bir çeke göre, Marilyn Monroe 1952 yılında eve aylık olarak 237.82 dolar ödüyordu. Anlaşılan ev şimdi olduğu gibi 1950’li yıllarda da en az şimdiki kadar talep görüyordu.

Kaynak:
Mansionglobal.com
Domino.com