Mutfağınız için Yaşamınızı Kolaylaştıracak Pratik Dekorasyon Fikirleri

Mutfağınız için Yaşamınızı Kolaylaştıracak Pratik Dekorasyon Fikirleri

Yaşamınızı kolaylaştırmak, mutfağınızı daha kullanışlı ve düzenli hale getirmek için mutfak dekorasyonu ile ilgili pratik fikirler üretemiyorsanız ya da farklı fikirler arıyorsanız, internet gibi bir okyanus sayesinde birçok değişik fikir bulabilir ve bu fikirlerin nasıl yapıldıklarını izleyerek sizde kendi mutfağınıza uygulayarak deneyebilirsiniz. Birçok şeyi satın almak yerine evde bulunan malzemeleri değerlendirip kullanarak, biraz emek harcayarak kendiniz kullanışlı aksesuarlar yapabilirsiniz

1-Baharat Stantları

Mutfak dolaplarının az kullanılan bölümlerine, ocağa yakın bir duvara ya da bir çekmeceye baharat kavanozlarının boyutunda bölmeler hazırlayarak mutfak tezgahınızın daha düzenli ve ferah gözükmesini sağlayabilirsiniz.

2-Çekmece Düzenleme

Mutfak çekmecelerini düzenlemek kolay gözükse de, yapılan düzen bir anda kontrolden çıkabilir, günümüzde mutfak çekmeceleri için çeşit çeşit aparat bulma şansınız var bunları isterseniz hazır alabilir ya da benzerlerini yapabilirsiniz, Çekmecelerin içlerini bölümlere ayırarak malzemeleri büyüklük ve kullanım sıklığına göre yerleştirirseniz ciddi anlamda yer kazanabilirsiniz.

3-Düzenli Kilerler

Kiler olarak düzenleyebileceğiniz bir bölüm varsa, çeşitli boyutlardaki raflarla ve çekmeceli ya da bölmeli dolaplar sayesinde ürünlerinizi türüne göre ayırarak organize etmenize yararı olur, bu şekilde hazırlanmış bir kilerde, ihtiyacınız olan gerekli malzemeyi aramadan bulmanız kolaylaştırır.

4-Boş Duvarlar

Mutfağınız büyükse ve yeterli kullanım alanına sahipseniz duvarlarınıza çeşitli aksesuarlar ile ya da renkler uygulayarak farklı bir hava katabilirsiniz, ama mutfağınız dar ve kullanım alanınız yetmiyorsa, boş duvarlara çeşitli boyutlarda ve yüksekliklerde raflar yaparak kavanozlarınızı, baharatlarınızı, elektrikli mutfak aletlerinizi ya da tencerelerini koyabilirsiniz. Mıknatıslı aparatlar sayesinde bıçaklarınızı duvara asabilirsiniz böylece her zaman elinizin altında olurlar.

5-Mutfak Dolapları

Mutfak dolaplarının kapaklarının içe bakan kısımları da en ölü alanlar arasında yer alır, bu alanlarda birkaç işlemle kullanılabilir işe yarar alanlar haline dönüşebilir, kapakların iç kısımlarına küçük raflar yaparak baharat kavanozlarını, kutulu ürünleri koyabilir ve bu şekilde hiç kullanılmayan alanlardan yer kazanırsınız. Birkaç malzeme ile kendiniz tencere kapakları için bölümler hazırlayabilirsiniz, lavabo altında duran temizlik malzemelerini bu alanlara kaldırarak önemli ölçüde alan kazanabilirsiniz.

6-Mutfak Kapıları

Küçük mutfaklar için kapılar bir işkence aracına dönüşebilir. Bu sebeple klasik ahşap ya da pvc kapıları ortadan kaldırarak, sürgülü kapılar veya paravan kapıları tercih edilebilir. Ayrıca boncuklarla farklı şekillerde tasarlanmış kapı perdeleri de ortamı renklendirmek ve alan kazanmak için tercih edilebilir. Hatta kendiniz biraz zaman ayırarak istediğiniz şekillerde ve renklerde bu boncuk perdelerden yapabilirsiniz.

7-Mutfak Aydınlatması

Aydınlatma her ev için önemli ayrıntılardan bir tanesidir. Doğru aydınlatma uygulayabilirseniz, mutfağınız ferah bir hava kazanabilir. İhtiyacınız olan, şık kullanılan ve karanlık kalan alanlara doğru aydınlatmalar yerleştirilirse, mutfağınız için güzel bir görünüm elde edersiniz, ayrıca daha modern bir stil oluşturursunuz.

Mutfak için pratik fikirler, biraz hayal gücü ile çok daha güzel ve renkli olabilir. Biraz araştırarak sizde mutfağınızı çok daha kullanışlı ve düzenli hale sokabilirsiniz.