O Evleri Yerinde Görün

Kimi diziler, filmler vardır yıllar geçse de bizleri derinden etkileyen, izlemekten asla vazgeçemediğimiz. Gerek senaryosu, gerek oyunculukları ile bizleri etkileyen bu dizi ve filmlerin en çok da çekildiği mekanlardan etkileniriz belki de.

O halde gelin hafızalarda en çok yer edinen 10 dizi/film mekanına birlikte göz atalım. Kim bilir, belki bir gün bu evlerin çekildiği bölgelere yolunuz düşer. İşte o gün ziyaret edilecekler listenizi yeniden düzenlemenizi öneririz.

Breaking Bad

Öyle ki Breaking Bad tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi dizilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Dizide geçen bir çok mekandan biri olan ve dizinin baş karakterlerinden Walter White ve ailesinin yaşadığı bu evi kim görmek istemez ki?
Adres: 3828 Piermont Dr. NE Albuquerque, New Mexico 87111

Breakfast at Tiffany’s

Günümüzde hala moda ikonu olarak anılan Audrey Hepburn filmlerinden hiç kuşkusuz en bilinenidir Breakfast at Tiffany’s. Eğer bu unutulmaz filmin çekildiği evi ben de görmek istiyorum derseniz içerisine giremeseniz de dışarıdan bakıp Audery Hepburn’ü tüm zerafeti ile oracıkda hayal edebilirsiniz.
Adres: 169 E 71st St New York, New York 10021

Silence of the Lambs

Korku filmi denildiğinde aklımıza ilk gelenlerden biridir Kuzuların Sessizliği. Filmde psikopat bir katili canlandıran Buffalo Bill karakterinin uzun süre satılamayan evini kim neden aldı bilmiyoruz ama, evi dışarıdan görmeye cesaret edebilirim derseniz Pennsylvania’ya gitmeniz gerekmektedir.
Adres: 8 Circle St. Layton, Pennsylvania 15473

Sex and the City

30’lu yaşlarında kariyer sahibi 4 kadının hayatını konu alan ve zamanının modasını yaratan dizi elbette unutulmazlar listesindedir. Dizi ile ilgili unutulamayacak bir diğer unsur dizinin baş rol oyuncusu Carrie karakterinin evi olmuştur. New York’a giderseniz, o meşhur dairenin bulunduğu apartmanın önünden geçebilirsiniz.
Adres: 66 Perry St, New York, New York 10014

Friends

Final bölümünün üzerinden 15 sene geçmiş olmasına rağmen Friends dizisine, en başarılı sitcom demek yanlış olmaz elbette. 10 yıl süren dizide birçok mekan vardı , ancak hafızalarımıza en çok kazınanı Ross karakteri dışındaki tüm karakterlerin bir dönem yaşamış olduğu apartman olmuştu diyebiliriz. Gitmişken de Central Perk’de bir kahve içerim derseniz cafe isminin farklı olduğunu önceden bilin ki hayal kırıkllığına uğramayın.
Adres: 90 Bedford St, New York, New York 10014

Home Alone

90’lı yıllardaki çocukların yaramazlıklarının bir sebebi de haylaz çocuk Kevin McCallister olmuştu. O yılların en eğlenceli filmlerinden diyebileceğimiz ve Türkçe’ye ‘Evde Tek Başına’ diye çevrilmiş olan filmin ana karakterinin evinin elbette önünden de olsa geçmeyi herkes ister. Chicago sınırlarında yer alan evin adresi ise şu şekildedir:
Adres: 671 Lincoln Ave Winnetka, Illinois 60093  

Scream

Sonraki yıllarda filmde geçen maskenin her yerde bulunması ve film ile ilgili birçok parodi yapımın ortaya çıkması ile büyüsünü yitirmiş olsa da, yayınlandığı döneme damga vuran bir filmdi ‘Çığlık’. Filmde yer alan Spring Hill Estate-Victorian Elegance isimli evin Airbnb’den kiralanabilmesine sevinmek isterdik ancak, bunun için uçuk bir bütçe gerekiyor. Her şeye rağmen geceyi çığlık evinde geçirmek istemez miydiniz?
Adres: Tomales, California (açık adres rezervasyon tamamlandıktan sonra verilmektedir)

A Star is Born

Geçtiğimiz yıla ödülleri, müzikleri ile damgasını vuran filmde yer alan ev de elbette beğenilenler arasındaydı. 2 milyon dolara satılan bu muhteşem evin yeni sahibini rahatsız etmeden, dışarıdan da olsa görmek isterseniz:
Adres: 481 Cold Canyon Rd Calabasas, California 91302

Twilight

Yeni nesil vampir filmlerinden en bilineniydi Twilight serisi. Kabul edelim ki, Cullen ailesinin evi de en az kendileri kadar etkileyici ve gizemliydi. Etrafı ağaçlar ile kaplı olan bu evin de içerisine girmeniz elbette mümkün değil. Ancak bir gün kendinizi Portland’da bulursanız bu muhteşem evi uzaktan da olsa hayranlık ile izleyebilirsiniz.
Adres: 3333 NW Quimby St Portland, Oregon 97210

10 Things I Hate About You

Belki de birçok genç kız o film ile aşık olmuştu genç yaşta hayatını kaybeden başarılı oyuncu Heath Ledger’a. 1999 yılında çekilen filmdeki ev 2018 yılında 1.6 milyon dolara satışa sunulmuştu. Eğer Seattle yakınlarında iseniz ve evi ziyaret etmek isterseniz, evde yeni sahiplerinin yaşadığını unutmayın deriz.
Adres: 2715 N Junett St. Tacoma, Washington 98407

Kaynak:
Housebeautiful.com