Odalarınızı 5 Dakikada Düzenlemek için Pratik Çözümler

En yoğun geçen günün ardından bile hepimizin evlerimizi, odalarımızı güzelleştirmek adına uygulamaktan kaçınmayacağı 5 dakikamız vardır. Kim bilir belki akşam gelecek olan misafiriniz için, belki de yalnızca kendiniz için, odanızın havasını değiştirmek istediniz. Hiçbir masraf yapmadan ve sadece 5 dakika gibi kısa bir zamanda nasıl harikalar yaratabileceğinizi gelin birlikte inceleyelim.

Bu adımların yalnızca odalarınızı düzenlemeye ihtiyaç duyduğunuzda değil, her fırsatta uygulayabileceğiniz basit ve ferahlatıcı adımlar olduğundan emin olabilirsiniz. Özellikle söz konusu olan, gününüzün büyük kısmını geçirdiğiniz odalarınız ise bu adımları günlük rutininize eklemenizi tavsiye ederiz.

Eğer 5 dakikanın bir odayı değiştirmeye yetmeyecek kadar kısa olduğunu düşünüyorsanız öncelikle telefonunuzun zamanlayıcısını kurmanızı öneririz.

  • 1. Gündüz Güneş Işığı, Akşam Loş Işık

Gündüzleri odanızın tüm perde, jaluzi ve panjurlarını açarak işe başlayabilirsiniz. Gün ışığının evinize girdiği her noktayı daha da güzelleştireceğini fark edeceksiniz. Birkaç dakika daha vaktiniz var ise, camları açıp ışıktan daha da fazla yararlanabilirsiniz.

Akşam saatleri mi geldi? Şimdi de tam tersini yapma zamanı! Bu sefer odanızdaki ışıkları azaltıp, odada loş bir ortam elde edebilirsiniz.

  • 2. Toplama Kuralını Rafa Kaldırın

İş ortalık toplamaya gelince hiç kuşkusuz tahammül edilemeyen konulardan birisi de etrafta görünen tüm incik cıncığı çekmecelere doldurmaktır. Ancak söz konusu 5 dakika içerisinde ortama güzel bir hava vermek ise, bundan başka seçeneğiniz olmuyor. Tabii vaktiniz olduğu zaman telafisini yapacağınızın garantisini verebilirseniz.

  • 3. Eşyalara Düzen Verin

Neyin nerede olduğundan çok, eşyalarınızın duruşlarına önem vererek odalarınıza canlılık ve şıklık katmanız elbette mümkün. Yamuk duran bir çerçeve, atılı duran kitaplar, eğri büğrü sıralanmış yastıklar veya sandalyeler odalarınızı olduğundan daha dağınık ve tertipsiz göstermekten başka bir işe yaramaz. Burada amacınız tüm eşyaları asker hizasına sokmaktan çok, onlara daha düzenli bir sıralama vermek olabilir. Bunun sadece birkaç dakikanızı alacak bir işlem olduğundan kuşkunuz olmasın.

  • 4. Görünen Tozlardan Kurtulun

Tabii ki evinizin tüm köşelerini en ince ayrıntısına kadar temizlemek ile verdiğimiz tüyolar karşılaştırılamaz. Ancak söz konusu 5 dakikalık bir düzenleme olunca, görünen yerleri temizlemekten başka şansımız olmuyor.

Odanın içinde yürürken bile uygulayabileceğiniz bu adım için elinizde ne varsa kullanabilirsiniz, belki de bu sadece eliniz bile olabilir. Özellikle zigon, TV sehpası ve kitaplık gibi tozu fazla tutan yerlerin kabaca üzerinden geçmeniz kaç dakikanızı alır ki?

  • 6. Oda Spreyi ve Kokulu Mum Etkisi

Yazımızın başlığında odalarınızı daha güzel göstermek için uygulamanız gereken adımlara yer vereceğimizi düşünmüş olmanız, hoş bir kokunun bir ortamda yaratacağı temizlik hissini asla değiştiremez.

Harcayacağınız 5 dakikanın son saniyelerine yaklaşırken son adım olarak, kokulu bir mum veya oda spreyi ile odanıza hoş bir hava katabilirsiniz.

Şimdi zamanlayıcıyı kapatın! Sizce tüm bu işlemler kaç dakikanızı almış olabilir? Belki 5 dakikanın birkaç dakika fazlası, ama kesinlikle daha fazlası değil.

Kaynak: Apartmenttherapy.com