Yaratıcı Ruhların Tercihi ”Bohem Dekorasyon”

Günümüzde modern hayatın iplerinden kurtulmayı başaran çok olmasada bohem tarza özenen ve hayatının belirli bölümlerinde bohem yaşamayı başaran insanlar vardır. Bohem tarz tamamen gezgin ve özgür olmak anlamına gelir. Dekorasyonlarda bu detaylar öne çıkar. Özellikle göz alıcı renklerin karmaşık görünen sıralanışı arasındaki uyumu, egzotik desenler, tekdüzeliğe geçit vermeyen kombinasyon, el emeği danteller ve örgüler bu tarzlar içerisindeki stiller arasında sayılabilir.

Renkli Yer Minderleri ve Desenli Kilimler

Bu alanda bohem dekorasyon önerileri içerisinde en çok dikkat çeken detay yer minderleri olabilir. Bu tasarımlar rahat ve salaş bir tarz sunmakta ve desenleri, renkleri ile bohem stilinin samimi ve neşeli tarafını yansıtmaktadır. Bu tarzlara klasik ve ağır halılar yakışmaz. Bu nedenle bu ruhu yansıtacak hafif kilimlerin kullanımı önemlidir. Desen desen ve rengarenk kilimler ile üst üste ya da yan yana kullanmanız mümkün olabilir.

Örgüler, Danteller ve Oryantal Aksesuarlar

Cam ya da taşlı aydınlatma tasarımları, renkli avize modelleri, vazo, fenerler gibi bohem dekorasyon ürünleri yaşam alanlarınıza renk katacaktır ve zıt renklerin aynı anda kullanımı farklı renklerde tasarımlar oluşturacaktır. Özellikle 80’ler dekorasyonlarında görmeye alışık olunan örtüler, bohem tarzlarda karşımıza çıkıyor. Farklı aksesuarlarda bu detaylar salaş ve hoş bir konsept oluşturuyor.

Egzotik Desenler ve Vintage Mobilyalar

Bohem tarzlarda rengarenk çiçekler, yeşil yapraklar duvarlarda kullanılabilir. Özellikle tekstil ürünleri duvarlarda bolca yer alabilir. Özellikle bohem dekorasyon mobilya seçenekleri arasında takım yerine parça parça olmaktadır. Mobilya mağazasından tek düze bir tarz bohem tasarımlarda olamaz. Bu nedenle bu ruhu yaşamak adına farklı tarzlardaki mobilyalar bir arada kullanılabilir. Bunların yanı sıra yatak örtülerinden ve koltuk kenarlarından sarkan püsküller de bu tarzın en önemli ipuçları arasında yer alıyor.

Dreamcatcher

Rüya avcısı ya da düş kapanı olarak da bilinen dreamcatcher, bohem dekorasyonların en çok aranan parçaları arasında yer alıyor. Bu aksesuarlar Kızılderililer tarafından kabuslardan korunma amacı ile kullanılmıştır. Bu aksesuarlar tüy, boncuk, dantel, örgü gibi malzemelerden yapılmaktadır. Duvar dekorasyonlarında bu şekilde bohem bir hava yakalanabilir.

Bohem tarzları evinizin bir odasında ya da farklı kısımlarında kullanabilirsiniz. Çocuk odalarında oyun kısmı olarak ya da genç odalarında bu tarz dekorasyonlara yer verilebilir. Bohem tarzı kendinizi çok iyi hissettirebileceği gibi enerjinizi artıracak mekânlar oluşturacaktır. Evinizde bohem tarzlarda değişiklikler yapmak için modern mobilyalar ve vintage tasarımları bir arada kullanabilirsiniz. Parlak renkler, farklı desenler, otantik ürünler ile kullanmaktan keyif aldığınız alanlar elde edebilirsiniz. Dekorasyonlarda genellikle renkli yeşil tonlarında renkler kullanılabiliyor. Rahat koltuklar ve patchwork desenler ile kırlentler keyfine düşkün olanlar için çok şık kullanım alanları oluşturacaktır. Perdelerde püskül detaylar ve yerlerde kilimler ile hoş bir konsept elde edilebilir.

Özellikle yer minderleri ile hazırlayacağınız dinlenme ve kitap okuma köşeleri olarak kullanabileceğiniz dekorasyonlar da kullanabilirsiniz. Genel olarak rengarenk bir konsept ve rahat bir kullanım alanı oluşturulmaktadır. Gençler kendilerine hayalleri kadar sınırsız dekorasyonlar tercih eder. Özellikle sıra dışı pek çok detayın bir araya gelmesi ile elde edilen bu dekorasyonlar gençlere kendi tarzlarına özel kullanım alanları hediye edilecektir. Nostaljik alanlar elde edebilir kullandığınız birkaç aksesuar ile yaşam alanlarınıza renk ve enerji katabilirsiniz. Koyu yeşil, açık pudra, mat kırmızı renk tonunda uyumlar da bu dekorasyonların en uyumlu parçaları arasında yer alıyor. Klasik ya da sürekli kullandığınız tasarımlardan sıkıldığında evinizin farklı köşelerinde mutlaka bohem tarzlara yer vermelisiniz.