Yatak Odası Dekorasyonunuz Sayesinde Güne Güzel Başlayın

Aslında iyi bir uyku çekmek, iyi bir günün habercisidir. Yatak odası dekorasyonu güne iyi başlamak adına son derece önemlidir. Çünkü iyi bir uyku için iç açıcı, sevimli ve aydınlık bir odada olmak gerekir. Öncelikle bulunulan noktayı sevmek, güvende ve huzurlu hissetmek beraberinde tüm iyi duyguları da getirecektir. Bu da iyi bir başlangıç ve iyi bir son olmasını sağlayan yegane şeylerden olmakta. Birkaç noktaya dikkat ederek, sizler de harika yatak odası dekorasyonları yakalayabilirsiniz.

Aydınlık ve Ferah Odalar Oluşturun

Güne iyi başlamak için yatak odası dekorasyonunuza bir göz gezdirin. Bu dekorasyonun sizi ne kadar tatmin ettiğine bakın. Öncelikle hem uyku kalitesi, hem de enerjik bir gün için yatak odasının soft, ferah ve aydınlık renklerden oluşması önemli. Özellikle perdeler çok koyu renklerden seçilmemeli ve güneş ışığı tümden kapatılmamalı. Yine mobilya renkleri çok koyu tutulmamalı, daha çok krem, beyaz ve gri renklerden oluşmalıdır. Ancak kesinlikle mobilyaların tek bir ayrıntısında dahi plastik olmamalıdır. Çünkü plastik yaşam enerjisine ve direkt sağlığa oldukça zararlı bir üründür.

Kalın Perdeleri Kaldırın

Artık tek tip kalın perdeler evler için çok tercih edilen eşyalar değil. Çünkü yatak odalarının karanlık olması bohem bir havanın temelini oluşturuyor. Ayrıca sabah ve gece arasındaki fark da belli olmuyor ki bu da insan psikolojisi üzerinde pek de olumlu etkiler oluşturmuyor. Örneğin sürekli uyku halinin temelinde aslında bu durum yatıyor. Daha dinç ve daha enerjik bir gün için yatak odaları için tercih ettiğiniz perdelerin açık renklerde, ince olmasına özen gösterin. Örneğin krem ve pudra tonları bu odaların en güzel perde renklerinden. Eğer kadife bir kumaş kullanacaksanız bunu yalnızca fonlarda kullanmanız, güneşliklerde daha ince kumaşlar kullanmanız önerilir.

Büyük ve Geniş Pencereler

Yatak odanızın manzarası mükemmel olmak zorunda değil. Ancak pencerelerinin büyük ve geniş olması, içeriye daha çok oksijen ve daha çok güneş ışığı gireceği anlamına gelir. Yatak odası dekorasyonu dendiğinde açık renkler sıkça akla gelen bir ayrıntı. İşte büyük ve geniş pencereler de ferah bir odanın temelini oluşturuyor. Hatta ferforje birkaç çiçeklik ile odanızın pencere kenarlarına görsel bir ahenk katabilirsiniz. Renkli çiçeklerin büyüsü ve kokusu odanızı sardığında, güne mükemmel bir başlangıç yapmış olacaksınız.

Elegant Seçimler Yapın

Klasik bir yatak odasının dışına çıkmak, sizi farklı olduğunuzun farkına vardırır. Bu da otomatik olarak enerjinize pozitif yansıyan durumlardandır. İster İngiliz, İster Fransız ya da İtalyan olsun, elegant mobilya seçimi size bambaşka bir yerde uyanıyormuşsunuz hissini verir. Örneğin yatak odanızda bulunduracağınız bir berjer ya da görsel bir şömine bu odanın bambaşka bir görünüme kavuşmasını sağlayabilir. Elegant tasarımın diğer bir ayrıntısı da halılardır. Yatak odaları için halı kullanımı önerilmez ancak boşta kalan alanınız fazlaysa kürk halılar kullanabilirsiniz. Bu da sizin kendinize gösterdiğiniz özenin bir parçasıdır.

Büyük ve Az Eşya Kullanın

Küçük eşyalar her zaman dağınıklığa yol açar. Bu nedenle yatak odası dekorasyonu oluşturulurken büyük ve mümkün olduğunca az eşya kullanılmalıdır. Örneğin parça aynalar yerine sadece bir tane büyük ve geniş bir ayna kullanılabilir. Aynı şekilde komidin üstüne koyulacak avizeler yerine büyük sarkıtlar tercih edilebilir. Üstelik bu sarkıtlar rustik ayrıntılar olduğu için odanın havasını daha doğal kılacaktır. Yine parça halılar yerine ya hiç halı kullanmamak ya da kürk halılar ile belli bir noktayı zenginleştirmek gerekiyor.