APHRODITE BROTHERS ESTATE & RESTORATION
Yetkili DOĞAN BORANSEL
Telefon +905338671911 /

GİRNE / LAPTA'da 600 yıllık tarihi YAĞ DEĞİRMENİ BOUTIQUE HOTEL

Satılık Hotel - Girne, Lapta, property-Details.north-cyprus

£ 3,500,000

GİRNE / LAPTA'da 600 yıllık tarihi YAĞ DEĞİRMENİ  BOUTIQUE HOTEL GİRNE / LAPTA'da 600 yıllık tarihi YAĞ DEĞİRMENİ  BOUTIQUE HOTEL GİRNE / LAPTA'da 600 yıllık tarihi YAĞ DEĞİRMENİ  BOUTIQUE HOTEL
GİRNE / LAPTA'da 600 yıllık tarihi YAĞ DEĞİRMENİ  BOUTIQUE HOTEL GİRNE / LAPTA'da 600 yıllık tarihi YAĞ DEĞİRMENİ  BOUTIQUE HOTEL

Hızlı Bakış

101evler İlan No #217133 İlan Tarihi 12/07/2021
Konum Girne, Lapta Tapu Türü Eşdeğer Koçanlı
Durum Satılık Emlak Türü Ticari Emlak / Hotel
Metrekare 450 m2
Oda Sayısı 7+1 Banyo 7
Bina Yaşı 26+ Kat Sayısı 2
Eşya Durumu Ful Eşyalı    

Açıklama

      Bu 600 yıllık bir öz geçmişi olan tarihi Yağ Değirmeni Evi Osmanlı dönemi öncesi 1571'de yine Yağ Değirmeni Evi olarak İtalyanlar veya Rumlar tarafından faliyet göstermekte idi, fakat bina daha küçük bir yüz ölçümüne sahip ve daha ilkel şartlarda faliyet göstermekle birlikte hem ikametgah hemde iş yeri olarak çalıştırılmakta ve hayvan gücü özellikle eşek veya atlarla değirmen taşlarını döndürmekte idiler ve Osmanlı döneminde de zamanla bina daha da büyültülüp 4 aşamalı bir eklemelerle 450 m2 lik bir kapalı alana sahip olmuştur. 1998 yılında APHRODITE BROTHERS COMPANY tarafından satın alınmış ve restorasyonu 1.5 yıl kadar sürmüştür. Bina 4 Farklı bölümden oluşmaktadır.

A) Ana ve en Eski Bina 1 yatak odası ,geniş ve taş kemerli bir oturma odası ve mutfak kısmı ile geniş bir banyo tuvalet odası ile banyoda bir şöminesi ile romantik bir mimariye sahiptir. Dışarıda kapalı Roma mimarisi ile inşa edilmiş 4 kemerli terasa sahip olup, yaz aylarında evin en çekici ve serin yerini oluşturan bu kemerli terası ender bulunan bir yapı ve atmosfere sahiptir.

B) 2 Yatak Odalı ikinci bölümde yine mutfak ve oturma odası ile taş şöminesi ayrı bir hava katmaktadır. Mutfaktan dışarıya açılan bir terasa sahip olup, ayriyetten de hem mutfaktan küçük bir balkona çıkışı hemde oturma odasından yine küçük ve hoş bir oval balkona çıkılmaktadır. Banyo ve tuvalet odası oldukça geniş ve farklı bir mimari ile tasarlanmıştır. Banyo hem duş hem de küvet maksatlı kullanılabilmektedir.

C ) Zemin katta yani yola sıfır olan bölümde İtalyan tarzında bir CAFE ve KÜTÜPHANE si vardır. THE LEGEND OF TROY CAFE & LIBRARY & WINE BAR.-.Tüm zeminler masif zeytin odunundan döşenmiş olup , masalar da yine zeytin, harup ve zangalak ağacı ile tasarlanmıştır. Ana salonunda metal tasarım cam kapılı bir şömine ve Bizans tazı bir kemer ile salon ile mutfak ve bar kısmı bir birine bağlanmıştır. Yine tuvalet odalarının zemin döşemelerinde de eski mozaikler ve masif zeytin ağacı kullanılmıştır.

D )Yine zemin katta yola sıfır olan bir eski taş kemerli ofis binası bulunmaktadır.Arzu edildiği taktirde bu ofis ve/veya 2 yatak odası şeklindede düzenlenebilir veya farklı bir şekilde tasarlanıp cafenin bir parçası haline getirilebilmektedir.

 

Bunlara ek olarak tabiki 2 dönüme yakın bir bahçe ve bahçe içerisinde bir bağ bahçesi  ve zeytin ağaçları ile eski tarihi badem ağaçları bulunmaktadır.

Bu bina uzun yıllar APHRODITE BROS. COMPANY tarafından turistik amaçlı yabancılara kiralanmış olup, halen bu maksatla turistlere kiralanmaya devam edilmektedir.

Şu anda ise 7 Odalı bir BOUITIQUE HOTEL şeklinde projelendirilmiş olup, projenin tamamlayıp  satılacaktır.Bahçede ise Roma dönemi mimarisinde bir adet de havuz tasarlanmıştır.

 

 


Notlar