İkinci ilk evim paketi açıklandı!

İkinci İlk Evim Kredi Paketi’ne ilişkin detaylar belli oldu.

AYLIK GELİR SINIRI 155 BİN TL
“İkinci İlk Evim Kredi Paketi” geçtiğimiz Çarşamba günü açıklandı. İlk defa konut sahibi olacak gerçek kişilerin konut alımları için oluşturulan “İlk Evim Kredi Paketi”, 24 Temmuz 2023 tarihinde duyurulmuş, büyük ilgi gören paketle, 307 milyon TL kredi kullandırılarak 262 kişi ev sahibi yapılmıştı.

İkinci ilk Evim Destek Paketi, ilk kredi paketinin gördüğü yoğun ilgi nedeniyle hayata geçirildi. Kredi paketinden KKTC sınırları içerisinde kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları adına kayıtlı evi olmayan ve hane geliri 155 bin TL’yi geçmeyen KKTC vatandaşları yararlanacak.

Söz konusu kredi aylık eşit taksitli, azami 120 ay (10 yıl) vadeli ve 1,6 milyon TL’yi geçmemek üzere satın alınacak konutun değerinin azami %80’i kadar olacak.

AYLIK FAİZ %1.75
Kredi faiz oranı 10 Ocak itibarıyla aylık yüzde 1.75 ve yıllık yüzde 21 olacak, bu krediler için bankalar tarafından faiz dışında herhangi bir komisyon veya masraf alınmayacak.

Bu kredi ile satın alınan konutlar için alıcı, satış ve ipotek işlemleri için tapuda ödenmesi gereken vergi, resim ve harçlardan da muaf tutulacak.

Başvuruda bulunulabilecek bankalar ise şunlar: Albank Ltd.; Asbank Ltd.; Creditwest Bank Ltd.; K. İktisat Bankası Ltd.; K. Kapital Bank Ltd.; K. T. Koop. Merkez Bankası Ltd.; Limasol Türk Koop. Bankası Ltd.; Novabank Ltd.; T.C. Ziraat Bankası A.Ş.; T. İş Bankası A.Ş.; Türk Bankası Ltd.; Universal Bank Ltd.; K. Vakıflar Bankası Ltd.; Yakın Doğu Bank Ltd.

Kaynak: Gıynık Gazetesi