Küçük Ev Arayanlar için 5 Altın Kural

Son yıllarda trend olan küçük ama şirin evlerin, artık yalnızca bütçesi kısıtlı olanların değil her kesimden ev arayanların gözdesi haline geldiğini söyleyebiliriz.

Bir evin küçük olmasına rağmen ne kadar şık olabileceğinin hiç kuşkusuz en iyi örneği Ikea’da yer alan ve bizlerin deyimi ile kutu kadar olan ev tasarımlarıdır.

Özellikle Kuzey Avrupalılar’ın yaşadıkları yeri adeta dergi sayfalarındaki gibi döşeyebiliyor olması bizlerde ilham uyandırıyor. Siz de emlak sektöründe küçük bir daire bulup kendi zevkim ile harikalar yaratabilirim diyorsanız sizin için hazırladığımız altın kurallarımıza göz atabilirsiniz

  • 1. Yüksek Tavanlar

Bir evi ferah ve geniş göstermenin en etkili yollarından biri hiç kuşkusuz yüksek tavanlardır. Yüksek tavanlı bir ev tercih etmenin küçük bulduğunuz evleri daha geniş göstereceğinden emin olabilirsiniz.

  • 2. Işık Almasına Dikkat Edin

Diğer bir altın kuralımız, melankolik bir karaktere sahip değilseniz ve küçük bir ev arıyorsanız evin ışık almasına dikkat etmeniz olacaktır. Bir evi ferah bir yuvaya dönüştürmenin belki de en önemli kuralı güneş ışığı almasıdır.

  • 3. Yaratıcı Olun

Küçük bir evden en iyi şekilde yararlanabilmek için, evin her metrekaresini en iyi şekilde değerlendirmek gerektirdiğini unutmamak gerekir ve bunun için de biraz yaratıcı olmak gerekir. Hangi köşeyi nasıl değerlendireceğinizi erkenden düşünmeniz, o evin sizin için uygunluğunu görmenizi sağlayacaktır. Örneğin kullanılamayacak köşelere kitaplık yerleştirebilirsiniz. Biraz internet, biraz dergi karıştırarak daha fazla fikire ulaşmak çok da zor olmayacaktır.

  • 4. Açık Renk Duvarlar

Koyu renkli duvarların bir odayı her zaman daha küçük göstereceğini aklınızdan çıkarmayın. Bunu düşünerek, ev ararken açık renkli duvarlara sahip evleri listenizin başında tutmanız, eve yerleşirken fazla masraftan kaçınmanızı sağlayacaktır.

  • 5. Koridorlara Dikkat

Küçük apartman dairesi arayanlara son tavsiyemiz fazla koridorlu dairelerden uzak durmaları olacaktır. Koridorların evimizin en ölü ortamları olduğu bilinen bir gerçektir. Unutmayın ne kadar çok koridor, o kadar az metrekare demektir. Tabii ben koridordan da yararlanırım diyorsanız, size birkaç örnek ile başarılar dileriz.