Çatı Katı Mobilya Seçimi

Eminiz herkesin hayalinde bir çatı katında yaşamak, yıldızları seyrederek uykuya dalmak vardır. Çatı katı dekorasyonu için pratik fikirler temelde kullanım alanını daha ferah ve aydınlık hale getirmeye yöneliktir. Çatı katında kendinize ait bir dünya kurabilir; çalışma ve yaşam alanı yaratabilirsiniz. Çatı katı dekorasyonu için pratik fikirler bu yaşam alanında keyifli ve kaliteli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

Çatı katınızı öncelikle hangi amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz. Alanınızın büyüklüğüne göre hem uyku, hem de çalışma alanı yaratabilirsiniz. Çatı katınız küçükse ve orayı sadece çalışma odası olarak kullanacaksanız bir çalışma masası ve sandalyesi, dinlenme koltuğu, kitaplık yeterli olacaktır. Çatı katında gereksiz ve abartılı mobilyalardan kaçınmalısınız. Aksi halde çatı katı sizin için bunaltıcı bir yer olacaktır. Çatı katında bir uyku ve yaşam alanı oluşturmak istiyorsanız çift kişilik bir yatak, gardırop, komodinler, televizyon, dinlenme koltuğu ve odanızın büyüklüğüne göre bir çalışma masası kullanabilirsiniz.

Sade, Şık ve Aydınlık

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çatı katları genel itibariyle basık ve karanlık olmaya müsait alanlardır. Buralarda kullanılacak mobilyalarda ilk tercihiniz ortamı daraltmayacak ve boğmayacak mobilyalar olmalıdır. Ağır ve gösterişli, büyük mobilyalar yerine; sade ve kullanışlı hatta katlanabilir mobilyalar tercih etmelisiniz. Aydınlık ve ferahlık deyince akla ilk beyaz mobilyalar gelmektedir. Gerçekten de açık tonda duvar renkleri ve zeminle birleştiğinde içinizi açan beyaz mobilyalar çatı katınıza ferah bir hava getirecektir. Klasik bazalar yerine ahşap bazalar kullanarak çatı katınıza modern bir hava kazandırabilirsiniz.

Kendin Tasarla

Çatı katı dekorasyonu için pratik fikirler mobilyalarınızı kendinizin tasarlayıp özel olarak hazırlatmanızdır. Çatı katında duvarlar girintili çıkıntılıdır. Hazır satılan mobilyalar yerine kullanım alanınızın boyutlarına ve şekline göre mobilyalarınızı kendiniz tasarlayıp tamamen size özel ürünler satın alabilirsiniz. Klasik dikdörtgen kitaplık yerine çatı katınızın şekline uygun bir kitaplık üretilmesini isteyip satın alabilirsiniz. Yahut çıkıntıların altında raflar kullanabilir; bu rafları kitaplar ve aksesuarlar ile süsleyebilirsiniz. Çatı katı dekorasyonunda aydınlatmalar çok önemli olup tavandan sarkan avizeler yerine duvara monte spot ışıklar ve ayaklı lambaderler kullanabilirsiniz.